Градинката пред блока

Petranka

Member
Според вас, на кого принадлежи това малко парче земя? Дали се поделя между живущите и трябва да се стопанисва от различни хора или се дава само на един човек (за пример - домоуправителя) и той може да прави с нея каквото реши?
 

kaktus

Member
Земята пред блока си е общинска но се поддържа от живущите в блока .
 

georgizm

Member
Зависи от постройката и от градоустройството. Ако е в някакъв квартал с малки жилищни кооперации е по-вероятно градинката да е собственост на този който е собственик на парцела - всички живущи или един от тях който е построил кооперацията и им е продал само апартаментите.

Ако става въпрос за жилищен комплекс с панелни блокове, тогава отговорни са собствениците на всички апартаменти, въпреки че земята е общинска собственост.
 

Abellina

New Member
Според мен, отговорни са собствениците на всички апартаменти
 

pipetko

New Member
Земята пред блоковете които са правени от държавата е общиснка и се поддържа от БКС - отдел Озеленяване. А останалото си е по желание на живущите в блока, кой какво ще си засади, направи и т.н. Построените от частници, кооперации са хитри и не продават земята в повечето случаиа само апартаментите, познайте ако са в нужда кой ще изгори, не рядко се налага собствениците на апартаменти в кооперации да плащат за поддръжка на т.нар. "общи" части, които всъщност не са общи. В много малко случаи собствениците разпределят земята за да стане обща и да се поддържа от съкооператорите. А в по-честите собственика на земята си я оставя и после търси пари за поддръжка, освен че ви е удрусал тройно за евтино направения привидно лъскав апартамент и сграда. А да не ви казвам какво може да се случи с вашия апартамент, ако собственика си плаща сам редовно данъка на земята, но това е друга хава
 
Top