Домашно езерце/воден поток/ чешма

Petranka

Member
Има ли някой, който се е опитвал да прави подобно нещо?
Във интернет има голямо количество информация как да си направите едно от изброените, та въпроса ми е, някой правил ли го е? Не искам да крада чужди снимки от други форуми или нещо подобно, затова питам дали някой, не се е пробвал да си направи сам и да публикува тук малко повече инфо :)
 

georgizm

Member
Не съм. Имам само сонда за подпочвена вода от която поливам, но не е същото. Попринцип не би трябвало да е много трудно. Като цяло най-важното за подобни съоражения е добрия дренаж.
 

Petranka

Member
Предполагам, че зависи и къде се сондира и прочие. Да трябва да се прави водоснабдяване и прочие и прочие.
 

Abellina

New Member
Предполагам, че това е много сложна работа, бих искала, ама .... малко се притеснявам със своите сили в това нещо...
 

pipetko

New Member
Нищо сложно няма. Вижте клипчета primitive life, хората с един инстумент цели басейни правят за ден, два. Има клипчета за всевъзможни лесни варианти за да си изградите езерце, малко или голямо. Водоизточника за да ви е ефтинко, задължително се набива тръба за подземан вода ( сондира се ) и със тракало или помпа можете да си пълните вода в езерцето и да си поливате градинката, да се къпете и т.н. Водата в езерото може да не се сменя, ако не ви се пилее вода и няма да се къпете, а е за декорация. Има евтини потопяеми ( има варианти и за не потопяеми ) помпи, слагате филтри в двата изхода, евтини са, можете и допълнително естествен пречиствател да си направите за водата, така ще се циркулира една и съща вода дълго време, няма да мирише и ще се замърсява много бавно, тоест рядко ще чистите, защото водата ще има течение и ще се пречиства чрез филтриращата система. Можете да си направите помпите на солар, а според големината на басейна има и нисковолтажни помпи, които ще вършат идеална работа, горят колкото крушка. Ако вкарвате постоянно нова вода в езерцето може да не е полезно и често трябва да се чисти, освен това ще хабите излишно природен ресурс, който за учудване никой не обръща внимание че драстично е намалял в държавата ни.
 
Top