Листно подхранване на зеленчуковите култури

vakichim

New Member
http://www.vaki-chim.com
Правилното торене на зеленчуковите култури е важно условие за постигане на висок и качествен добив. Освен чрез корена, растенията могат да усвояват хранителни вещества и чрез листата и стъблата си. Благодарение на тази своя способност, те се снабдяват с необходимите за тях макро- и микроелементи, които се внасят чрез листно торене.
Листното подхранване на културите може да се прилага през целия вегетационен период, като чрез него се внасят допълнителни хранителни вещества в лесно усвоима за растенията форма. Особено голям е ефектът, когато елементите в листните торове са в хелатна форма. При нея елементите са лесно разтворими, проникват през кутикулата на листата и усвояването им е най-пълно.
Подаването на минералните вещества става на малки дози и може да се съобрази с конкретната нужда на растението. Ефектът от листното подхранване настъпва много по-бързо (от 1 до 3 дни) в сравнение с почвеното подхранване.
Чрез листното торене могат много бързо да се преодолеят физиологични заболявания на растенията, причинени от недостиг или липса на даден хранителен елемент, за предотвратяване или бързо лечение на типични дефицити, предизвикващи хлорози, некрози, намален или затруднен растеж на зеленчуковите растения, както и за преодоляване на различни стресови условия.
Най-добре е пръскането на растенията да се извършва или рано сутрин, или привечер в спокойно време, когато въздушната температура е по-ниска, а влажността на въздуха – по-висока.
От голямо значение за успешното листно подхранване е спазването на препоръчаната доза за конкретно избраният листен тор.
Внасянето на листни торове може да се прилага в комбинация с растително защитни препарати
 

vakichim

New Member
Grow Plant Gel 30-30-30 +2 % MgO + ME е универсален гелoобразен тор предназначен за използване през цялата вегетация на растенията. Количествата на азота, фосфора, калия, магнезия и микроелементите (Fe, Zn, Mn, Mg, B, Cu, Mo) са в необходимото количество за всяко едно растение, за да могат да задоволят всичките му нужди с продължителен ефект на действие.
НОРМИ НА ТОРЕНЕ:
от 1,5-3 кг/дка в капково и хидропоника и 200-350 гр/дка. за листно приложение
ПРИЛОЖЕНИЕ:
Универсална формула, която може да се използва почти през цялото време на вегетация.
pH:
3,5-4,5
http://www.vaki-chim.com/torove-produkti/гел-торове/gel-303030/
 
Top